Gewoon samen (onszelf) zijn. That’s where the magic happens.

Deze woorden kwamen op nadat Karlijn Krijgsman en ik gisteren op de Hoorneboeg in Hilversum de tweedaagse training Persoonlijk leiderschap ‘stiltekracht in contact’ voorbereidden.

Ik sloeg het bospad in, de zon verlichte de hei die erachter lag. Het was zo’n mooi plaatje, een gevoel van rust én zin om aan de slag te gaan overspoelde mij.

“Vanaf hier graag je schoenen uit” stond er bij de deur, “geniet van de vloerverwarming”. Ik liep de gangen door en kwam in de ruimte waar wij onze tweedaagse verzorgen eind maart. Alsof ik werd opgetild begon mijn lichaam te draaien. Vrij, vol energie en in complete rust. Dit gevoel wil ik elke dag wel hebben. Dit ben ik! Waarom voel ik dit niet altijd?

Wat kan het soms toch ingewikkeld zijn; gewoon jezelf zijn. Zeker als je jezelf even kwijt lijkt te zijn, je niet zo ‘in je kracht’ bent, even niet zo goed weet wie je bent en wat je wilt en kan.

Vanuit mijn eigen ervaring heb ik soms de neiging om mezelf op te blazen of me terug te trekken. Alles wat ik dan voel of liever niet wil voelen verdoof ik met afleiding, werken voor anderen, social media, vriendinnen, de kinderen óf ik voel mij opeens heel moe en dan moet ik slapen. Alles om maar weg te bewegen van het ongemakkelijke gevoel van ‘niet weten’.

Ik neem dan niet de rust om het ‘niet weten’ te onderzoeken. Of ik weet het wel, maar durf er niet voor uit te komen; gewoon mezelf te zijn. Want stel nou dat gewoon jezelf zijn, niet genoeg is. En dat ik van alles moet zijn, kunnen, zeggen en doen om genoeg te zijn. Stel nou dat er ineens allerlei verantwoordelijkheden komen kijken bij het “jezelf zijn”. Kan ik dat wel? Wil ik dat wel? En misschien nog belangrijker: wanneer ben ik eigenlijk mezelf?

En dus ga ik maar door, zoekend naar de opening om te weten wie ik ben en mijn stem te laten horen….

En dan…op zo’n moment in deze ruimte, ben ik er. Precies hier, nu, zoals het is. Met niets meer en niets minder dan dit. Ik voel de liefde stromen, voel mijn innerlijke kracht. Ik beweeg mij vrij door de ruimte. Met mijn voeten stevig op de grond, mijn hart open en mijn vleugels wijd uitgespreid. Me niet groter makend dan nodig, of kleiner. Gewoon mezelf zijn. “DIT BEN IK. “

Nieuwsgierig, vol vreugde, stevig gegrond en helder in mijn hoofd.

Dit ben ik!

En wie ben jij?

Nu ik de vrijheid ervaar om aanwezig te zijn met alles wat er is, kijk ik nieuwsgierigheid naar buiten, naar wat er nodig is in de wereld. En naar andere mensen, om die te ontmoeten gewoon zoals zij zijn.

Zonder mezelf te verliezen in de relatie, voel ik me verbonden. Ruimte geven- ruimte nemen. Leiden en volgen. Om beurten de verantwoordelijkheid pakken als we voelen dat we het verschil kunnen maken. Samen de klus klaren. Verbonden in vrijheid. Het voelt bijna moeiteloos.  

Gewoon samen onszelf zijn. That’s where the magic happens.

Op een prachtige plek, De hoorneboeg, gaan Karlijn Krijgsman en ik 21 en 22 maart 2019 met een groep mooie mensen op ontdekking naar de kracht van het gewoon onszelf zijn. Met een openheid naar wat er is, ontdekken we de ruimere waarheid voorbij de verhalen van ‘ik’ en ‘jij’. Door ons vanuit gelijkwaardigheid met elkaar te verbinding ontstaan er een veld waarin ieders kracht, wijsheid en potentie tot bloei komt. Door steeds meer vrijheid in jezelf te ervaren, wordt je innerlijk leider meer zichtbaar.

De kracht van stilte is een belangrijk aspect in onze training. Door bewust verstilling en vertraging in te brengen, zijn we beter in staat om te luisteren naar onszelf en wat we nodig hebben. Je zal ervaren dat juist door deze verstilling er ruimte komt voor meer levensenergie en vitaliteit.

Deze stiltekracht kun je na deze training meenemen in al je relaties op werk of thuis. Vanuit het vertrouwen dat je de antwoorden in jezelf vindt.

Denk je nu… JA! dit wil ik! Schrijf je dan nu in voor de tweedaagse training:

Klik hier : Stiltekracht in contact

Gezamenlijke ruimte
Trainingsruimte
Hilversumse hei
Jezelf vinden

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print