Deep Democracy training| Level 1

Dit mag je verwachten

In deze tweedaagse training leer je de basisgedachten en enkele krachtige tools voor besluitvorming en conflictresolutie van de Lewis methode van Deep Democracy. We maken gebruik van alle informatie die van invloed is op de besluitvorming in groepen, zoals emoties, gedachten, fysieke symptomen of archetypes. Je oefent zelf met het faciliteren van werkvormen als de check in, gesprek op voeten en de 4 stappen van besluitvorming. Je verdiept jouw metaskills als facilitator om complexe groepsdynamiek te begeleiden, doordat jij je meer bewust wordt van de rollen die je in een groep inneemt.

Inhoud Level 1

 • Check-in  & Check-uit;
 • Basisprincipes: ijsberg, vissen en haaien, autocratisch besluit > sabotage gedrag;
 • Roltheorie: kijken naar de groep als energieveld;
 • Stap 1-4 van de Lewis Methode van Deep Democracy;
 • Gesprek op Voeten, actieve werkvorm;
 • Edge gedrag, rondcirkelen en weerbericht: wat te doen als een groep vastloopt;
 • Meta-skills: de impact van je eigen neutraliteit en compassie op een groep;
 • Stap 5: het niet-gevoerde gesprek. Dit gesprek zul je ervaren. Het begeleiden leer je in level 2.

Boek en certificaat

Bij level 1 krijg je van mij het boek van Jitske Kramer: Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid cadeau.  Je ontvangt een Lewis certificaat waarmee je overal ter wereld de vervolglevels kunt volgen.

Voor wie

 • Directeuren, leidinggevende, teammanagers, consultants, team & effectieve coaches, hr managers, docenten.
 • Voor mensen die groepen of teams helpen om  moedige gesprekken te voeren en de onderstroom bespreekbaar willen maken. Zodat ons bewustzijn vergroot en patronen doorbroken worden. Het gaat erom dat we met elkaar het juiste besluit nemen en leren hoe we ons verhouden tot elkaar.

Praktische informatie

 • Kosten:   € 790,- vrij van btw. 
 • Deze training vraagt naast de twee dagen ( 16 uur) geen verplichte studiebelasting. De ervaring leert dat zelf actief aan de slag met het geleerde wel het leereffect verhoogt;
 • Er is geen vooropleiding vereist voor Level 1;
 • Minimum 6 – maximaal 12 deelnemers;
 • ICF CCE punten: 10 uur kerncompetentie & 3 uur bronstudie.

Reacties deelnemers

Hananja Riddersma
Hananja Riddersma
Manager Opleiding & Ontwikkeling Kinderstralen
Lees verder
Met heel veel plezier de training Deep Democracy level 1 bij Inge gevolgd. Inge weet door haar enthousiasme en jarenlange ervaring met teams de training heel helder over te brengen. Helder voelend, wetend en kijkend sluit Inge aan op wat er in het NU passend is. Hierbij heeft ze oog voor het groepsproces en het individu.
Paul 't Mannetje
Paul 't Mannetje
Specialist in Talenten en sterkenpuntbenadering
Lees verder
Een fijne gastvrouw…voelde me welkom vanaf binnenstappen. Enthousiast en scherp tot het eind (ondanks fysieke malheur). Heel veel aandacht voor een ieder en de groep en het proces als totaal. Duidelijke uitleg van stappen; terughalen naar proces/procedure, vervolgstap. In 2 van de blokjes ‘theorie’; zitten nog groeikansen.

Mooi combi van concreetheid, diepgang, ruimte voor achtergrondinfo. Vlot in de afhandeling van de cursus met materialen en certificaat.
Renate Hoen
Renate Hoen
Personal Coach
Lees verder
Het waren 2 geweldige dagen. Deep Democracy ervaren en over geleerd. Inge is een geweldige trainer, deskundig, enthousiast én leeft Deep Democracy volledig voor. Veel geleerd in 2 dagen.
Gwenn Logister
Gwenn Logister
Transformatie Coach VvAA
Lees verder
Inge raakt mij in de training Deep Democracy door haar puurheid. Ze inspireert door haar energie, bevlogenheid en kwetsbaarheid. Ze laat je de grondbeginselen van Deep Democracy ervaren, om zo te leren, zowel als deelnemer als facilitator. Ik heb momenten van frustratie gehad, heb gelachen en heb met verwondering ervaren wat er gebeurde, in de groep en in mijzelf. Inge spiegelt op een effectieve en verbindende manier. Het ongemak kan ze er laten zijn en ze nodigt uit tot verwonderd onderzoeken naar wat er aanwezig is en dit bespreekbaar te maken. Ik ben overtuigd dat Deep Democracy een krachtige methode is die stimuleert het 'onuitgesprokene' bespreekbaar te maken en te benutten. DD helpt daarmee daadkrachtige besluitvorming en duurzame verandering te realiseren.
Marije van Duijne Strobosch
Marije van Duijne Strobosch
Coach, senior adviseur leiderschap
Lees verder
Ik ben mij bewuster geworden van mijn eigen rol in groepen en de rollen van anderen. Het inzicht dat alles in de groep zit en in mij en dat dat fluïde is, is een eye-opener. Het wordt daardoor minder persoonlijk. Het maakt dat ik me eerder kan uitspreken op een rustige manier (zonder druk te zetten of onzekerheid te uiten) en vanuit neutraliteit. Inge is congruent in hoe zij zichzelf inbrengt, in het neutraal zijn in haar rol als facilitator en in het proces zijn gang laten gaan. Hierdoor kon ik goed in het leren en ervaren zakken en ook patronen in mezelf ervaren en daarover leren. Ze geeft op een zorgvuldige en toegankelijke manier feedback. Dank daarvoor!
Vorige
Volgende

Locatie Glazenhuis op de Groenesteinhoeve, Langbroek

Inschrijven

Persoonsgegevens
Factuurgegevens
Afronding

Prijs: €790 / (btw vrij)

Na verzenden van dit inschrijfformulier, gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen je kosteloos van gedachten kunt veranderen) en krijg je van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de gewenste training. Annuleren kan kosteloos tot 20 werkdagen voorafgaand aan de eerste trainingsdatum, hierna wordt 50% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht. Bij annuleren tot één week van te voren wordt 100% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht.