Deep Democracy Level 2

Deze level 2 training van Deep Democracy is bedoeld voor iedereen die na level 1 enthousiast is geworden en zich er verder in wil verdiepen en bekwamen.

In tweeënhalve dag leer je de tools van Deep Democracy verder toepassen. Je oefent met het begeleiden van vergaderingen, vanuit zowel de rol van de leider met een belang als de neutrale procesbegeleider. Ook onderzoeken we de invloed van een groepslid op een vergadering. Je krijgt de kans om deze zowel offline als online te oefenen

Je leert de Let’s talk. Dit is een methode die structuur biedt voor één-op-één gesprekken. In te zetten bij conflict- en waarderingsgesprekken.

Je ontwikkelt meer grip op de groep met behulp van de concrete toepassing van roltheorie. Je gaat patronen van de groep in kaart brengen. Hierdoor zie je waar de spanning zit en hoe je de groep helpt zijn eigen keuzes te maken. 

Opzet van het programma 

 • Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagen van 09.30-17.00u waarin deelnemers zelf veel oefenen. 
 • Als extra organiseren we een online sessie van 3u waarin deelnemers zelf oefenen met een online business meeting.  

Inhoud van de training

 • De check-in en de check-uit;
 • Toepassen van de 4 stappen in 3 verschillende rollen: leider met een belang; als groepslid, als neutrale procesbegeleider;
  • Bewust leren schakelen tussen een leidersrol en een neutrale facilitator rol
  • Inzicht krijgen welke invloed je hebt op vergaderingen als groepslid
 • Verdiepen van roltheorie: gaan herkennen van tegenstellingen, rollen en fractale patronen in groepen en/of organisaties;
 • Oplossen van tegenstellingen en conflicten. Stap 5 in verschillende vormen leren inzetten met de techniek van:
  • (Gouden) Pijlen gooien
  • Het debat
  • Let’s talk (1 op 1 gesprek)
 • Verdiepen van de metaskills neutraliteit en compassie en leren wat te doen als je deze verliest.

Voor wie

Professionals die verschillen willen benutten, conflicten willen oplossen en besluiten willen nemen met aandacht en waardering voor andere opvattingen.

 • Trainers, (team)coaches en consultants die hun vaardigheden in het begeleiden van groepsdynamiek verder willen ontwikkelen.
 • Leiders die durven te spelen met leiden en volgen, om het eigenaarschap te vergroten in het team.
 • Medewerkers die draagvlak willen creëren en zich willen bekwamen in ‘diep luisteren’.

Deelnemers die een Level 1 certificaat hebben behaald zijn van harte welkom. De bedoeling is dat je de principes, de visie en enkele tools in de praktijk hebt kunnen brengen hetzij in je werk of je privé. Ieders eigen praktijkervaringen zullen helpen om de volgende slag te maken. We verwachten dat je bij de start van de training de stappen en de basisprincipes paraat hebt. 

Praktische informatie

 • De vooropleiding Level 1  is vereist;
 • Kosten € 790,- vrij van btw; 
 • Het minimum aantal deelnemers aan de training is 6 mensen en maximaal 12;
 • Deze training vraagt naast de tweeënhalve dag ( 19 uur) geen verplichte studiebelasting. De ervaring leert dat zelf actief aan de slag met het geleerde wel het leereffect verhoogt.

Certificaat

Een certificaat van de internationale Lewis Deep Democracy community. Met dit certificaat krijg je overal ter wereld toegang tot een Level 3 training

Reacties deelnemers

Lise-Lotte Geutjes
Lise-Lotte GeutjesDocent HRM Hogeschool Leiden
Lees verder
Het woord dat in mijn hoofd hangt is 'zielenspiegel'. Het heeft voor mij (bewust en onbewust) een prachtige inkijk gegeven in de lessen van mijn eigen ziel via jullie verhalen en openhartigheid. En ook weer heel veel wijsheid die ik van jullie heb mogen ontvangen, waarvoor veel dank. Ik voel mij lichter en kalmer na de mooie twee dagen die ik met jullie heb mogen doorbrengen en hoop de wijsheden met mij mee te kunnen nemen komende periode.
Paul 't Mannetje
Paul 't Mannetje Specialist in Talenten en sterkenpuntbenadering
Lees verder
Een fijne gastvrouw…voelde me welkom vanaf binnenstappen. Enthousiast en scherp tot het eind (ondanks fysieke malheur). Heel veel aandacht voor een ieder en de groep en het proces als totaal. Duidelijke uitleg van stappen; terughalen naar proces/procedure, vervolgstap. In 2 van de blokjes ‘theorie’; zitten nog groeikansen. Mooi combi van concreetheid, diepgang, ruimte voor achtergrondinfo. Vlot in de afhandeling van de cursus met materialen en certificaat.
Renate Hoen
Renate Hoen Personal Coach
Lees verder
Het waren 2 geweldige dagen. Deep Democracy ervaren en over geleerd. Inge is een geweldige trainer, deskundig, enthousiast én leeft Deep Democracy volledig voor. Veel geleerd in 2 dagen.
Jocko Rensen
Jocko Rensen Wethouder gemeente Montfoort
Lees verder
‘Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen’ inspirerende aanpak @lewisdeepdemocracy #level1 Geweldige begeleiding door Inge Smak-Hemmes. Jocko maakte een filmpje, klik om het te bekijken.
Gwenn Logister
Gwenn LogisterTransformatie Coach VvAA
Lees verder
Inge raakt mij in de training Deep Democracy door haar puurheid. Ze inspireert door haar energie, bevlogenheid en kwetsbaarheid. Ze laat je de grondbeginselen van Deep Democracy ervaren, om zo te leren, zowel als deelnemer als facilitator. Ik heb momenten van frustratie gehad, heb gelachen en heb met verwondering ervaren wat er gebeurde, in de groep en in mijzelf. Inge spiegelt op een effectieve en verbindende manier. Het ongemak kan ze er laten zijn en ze nodigt uit tot verwonderd onderzoeken naar wat er aanwezig is en dit bespreekbaar te maken. Ik ben overtuigd dat Deep Democracy een krachtige methode is die stimuleert het 'onuitgesprokene' bespreekbaar te maken en te benutten. DD helpt daarmee daadkrachtige besluitvorming en duurzame verandering te realiseren .
Previous
Next

Locatie : Sint Helenaheuvel, Kaapse bossen te Doorn

Inschrijven

Persoonsgegevens
Factuurgegevens
Afronding

Prijs: €790 / (btw vrij)

Na verzenden van dit inschrijfformulier, gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen je kosteloos van gedachten kunt veranderen) en krijg je van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de gewenste training. Annuleren kan kosteloos tot 20 werkdagen voorafgaand aan de eerste trainingsdatum, hierna wordt 50% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht. Bij annuleren tot één week van te voren wordt 100% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht.

Scroll naar top