Theatervoorstelling

Het Doel| Inspireren, visualiseren

Een high impact leer experience voor onderwijsinnovatie in samenwerking met Theatergroep Bint.

Oude vormen passen niet meer & nieuwe vormen zijn in ontwikkeling. Het onderwijs is in transitie. 

Hoe ziet volgens jullie het onderwijs van de toekomst eruit? Stel je voor dat je een vrije ruimte hebt en wij jullie verbeelding prikkelen,  hoe geven jullie dan het onderwijs van de toekomst vorm?

Dit beeld gaan wij Co-Creëren

Er wordt veel gesproken over  het onderwijs anno NU.  De overheid voert verplichte burgerschapslessen, SLO ontwikkelt nieuwe curricula, de NPO maakt gedrag van ouders en docenten bespreekbaar in ‘De Luizenmoeder’ en ‘Klassen’.

Kansenongelijkheid -met begrippen als hoog en laag opgeleid- zijn onderwerp van gesprek. Het MBO wordt terug op de kaart gezet en de betekenis economie als richting geïntroduceerd.

Iedereen lijkt een mening te hebben over hoe het anders, beter of slimmer kan. Laten wij die wijsheid samenbrengen!

Praktisch

De interactieve voorstelling duurt 1,5 uur
1 Minimaal 15 -maximaal 500 mensen
Nodige ruimte: Speelvlak van minimaal 4 bij 6 meter. Bij meer dan 75 mensen publiek is er geluidsversterking voor de acteurs, muzikant en gespreksleider nodig.

Onze aanpak| het proces

Wij komen niet vertellen hoe het moet. Wij hebben geen vastomlijnde oplossingen, maar wel een manier om samen te ontdekken en visualiseren hoe jullie het onderwijs van de toekomst voor je zien. LETTERLIJK!

In onze voorstelling ‘De titel volgt nog’ gaan we samen met jullie als publiek op onderzoek uit!

Wat is jullie expertise, waar lopen jullie tegenaan?

Hoe kijken jullie naar de relatie leraar- leerling? Aan welke radar moet wat jullie betreft gedraaid worden?

Wat is de rol van inspectie, werkveld, digitalisering, lerarentekort, noem het maar op?

Wij spelen het. 

Deep democratisch halen wij alle wijsheid uit de aanwezige mensen naar boven en transformeren dit tot geïmproviseerd theater en on the spot bedachte muziek.

Deze directe verbeelding van de gedachten en gevoelens van de mensen in de zaal helpt de bewustwording vergroten.

Niets heeft betekenis van zichzelf. Met andere ogen kijken wij naar situaties en creëren nieuwe perspectieven. Dit is hoe jullie het voor je zien. Deze ervaring geeft een nieuwe taal, woorden en beelden aan dat wat er bij jullie leeft. Het ongezegde wordt zichtbaar en voelbaar.

De titel van dit stuk is elke keer anders en wordt pas gedurende de voorstelling langzaam duidelijk. Na afloop weten we hoe JULLIE VOORSTELLING heet.