Spelen met ruimte

Ken jij dat gevoel dat je ruimte verkleint als je onder druk staat? Terwijl als je ontspannen bent, je gevoel van ruimte groter is?

Bij Paula Kolthoff word ik bewuster van ruimte. Bewustzijn van je innerlijke ruimte, de ruimte in je lichaam en de ruimte daaromheen, helpt je om in contact te zijn met je eigen grenzen en behoeften, en met de mensen om je heen.

Ik deel graag een ervaring met je, om te laten zien hoe makkelijk je je eigen ruimte kan vergroten, vanuit de wetenschap dat dit doen zo moeilijk kan zijn.

Gister ervaarde ik hoe je je innerlijke ruimte kan vergroten door naar een plek te gaan waar jij je thuis voelt.

Ik coach regelmatig mensen om weer stevig te staan in hun werk. Zo vertelde een man mij bij de intake dat ‘op het strand’ zijn hem een gevoel van thuiskomen gaf. Dus reisden wij gister af naar Zandvoort.

Kijkend naar de zee concludeerden wij dat alles komt en gaat. Dat gelukkig zijn niet betekend dat altijd als goed is, maar dat de kunst van stevig staan is om aanwezig te zijn bij wat er is met je aandacht.

Door letterlijk in een ruimte te zijn waar jij je op je gemak voelt, word je één met de omgeving en vind jij je eigenheid terug. Er opent zich een ruimer weten. Dit klinkt misschien zweverig, maar ik denk dat niets minder waar is. Als je dat gevoel ervaart, wordt alles juist helder en concreet.

Voor mij is letterlijk naar buiten gaan altijd een manier om weer fris en helder te kijken. Bovenop een berg is voor mij de ultieme plek. Dat doe ik één keer per jaar. Door de weeks is het even in de tuin staan of wandelen in het bos. Sinds ik er echt van overtuigd ben dat spelen met ruimte de effectiviteit vergroot neem ik teams ook waar mogelijk mee naar buiten.

Het begint bij jezelf de ruimte te geven.

Denk jij nog dat dit een luxe is die jij je niet kan permitteren, dat dit voorbestemd is aan vakanties? Mag ik je vragen hoe helder je bent net na de vakantie? Hoeveel makkelijker je je werk dan doet en hoeveel vriendelijker je op collega’s weet te reageren? Hoe lang duurt het voordat je weer in de ratrace zit?

Jezelf ruimte gunnen vraagt dagelijks aandacht. Vooral mensen die graag en makkelijk klaar staan voor anderen hebben hier baat bij.

Welke ruimte helpt jou om in alle hectiek van de werkdag jezelf niet te verliezen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print