Eye of the storm

In het oog van de storm is het stil
We nodigen je uit om in deze stilte te komen delen en te luisteren naar alles wat er op dit moment leeft in ons.

Anderhalf jaar lang leven we nu met het Coronavirus. Het creëert chaos, onrust en voor sommige van ons nieuwe kansen. Afhankelijk van de sociale omgeving waarin jij leeft krijg je bepaalde informatie en denkbeelden op je af. 

Deze verschillende werelden beginnen zich voor elkaar af te sluiten waardoor een soort ‘bubbels’ ontstaan. Elke bubbel claimt zijn eigen waarheid.

Wat ons bezig houdt:

  • Hoe blijven we in verbinding met elkaar terwijl ons land zo polariseert
  • Hoe willen we met elkaar omgaan wetende dat Corona een onderdeel van onze samenleving is en wellicht zal blijven?

Sta jij ervoor open om enerzijds te ervaren hoe het is om gehoord te worden en anderzijds om je open te stellen voor meningen die anders zijn dan die van jou?

Samen met Linda Pieters en Stephanie van Rossum creëer ik een veld waarin dat alles er mag zijn zonder het op te lossen.

Ons verlangen om het probleem op te lossen vergroot ons gevoel van onmacht. En andersom. Die onmacht voelen we in onszelf en zien we ook in de buitenwereld in uitingen van spanningen, rellen en conflict. De realiteit is dat de meesten van ons weinig invloed hebben; dat er veel besluiten genomen worden voor ons, dat we geen grip hebben op de situatie.

Herken jij je ook in dit gevoel van onmacht?

Durf jij het aan om deze onmacht vol te voelen en te ervaren? Met elkaar? Vanuit het vertrouwen dat juist dan ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten en nieuwe wegen. In the eye of the storm. Daar vinden we elkaar.

verbinding

Waarom doen we dit?

Polarisatie kan ons uiteen drijven of ons juist stimuleren tot elkaar te komen. Wij geven de voorkeur aan het tweede. Wij willen licht en liefde brengen zodat er (weer) ruimte ontstaat voor verbinding.

Wat mag je verwachten?

Een online gespreksavond van 1,5 uur waarin je op een verdiepende manier kennismaakt met je eigen zienswijze en die van de ander. Wij werken in steeds wisselende kleine groepjes, waardoor persoonlijke gesprekken kunnen ontstaan én er onbeperkt plek is voor deelname. 

Doel

Niet oplossen of hét antwoord vinden; wel verbinding creëren en van gedachte wisselen en daarmee perspectief bieden. Het doel is niet om elkaar te overtuigen. Wel om in gesprek te blijven en om meer begrip voor elkaar te krijgen.

Inschrijven gratis (rechts op de pagina)

Dinsdag 21 december 19.30-21.00u

Vul je mailadres in dan ontvang je een linkje voor Zoom.
Minimaal 3 deelnemers, maximaal 17 miljoen

Open mind

Facilitatoren:

Linda Pieters, Stephanie van Rossum & Inge Smak-Hemmes

Inschrijven

Dinsdag 21 december 19.30-21.00u

Je bent van harte welkom, je mag met onbeperkt veel mensen inschrijven. Wij maken onze tijd en aandacht vrij om deze avond te creëren. Inschrijven is gratis, maar niet vrijblijvend. Kom je toch niet, laat het ons even weten.
Scroll naar top