Nee! Vertel…

Luister naar de NEE én spring toch!

In teams is ‘autonoom zijn’ versus ‘erbij horen’ een grote paradox, die vaak spanning oplevert tussen teamleden.

Sommige mensen kunnen zich goed aanpassen en anderen blijven beter bij zichzelf. Uiteindelijk is het van belang dat je als team en als mens beide kanten van de medaille beheerst voor een soepele samenwerking.

Drie jaar geleden maakte ik bewust de keuze om NEE te zeggen tegen ANGST. Dit pad bleek de sleutel én het resultaat was meetbaar!

Ingesmak.com

Waarom zou je mij volgen?

  • Omdat het jou en je collega's helpt om betere keuzes te maken
  • Je krijgt meer inzicht en dus grip op situaties
  • Je beter in staat bent om met spanning om te gaan.

Doe mee met “NEE” door je aan te melden voor mijn nieuwsbrief. Dan stuur ik je maandelijks een “NEE”-trigger voor jou en je team. 

Dit jaar zet ik de “NEE” in een ander licht. Ik ga onderzoeken wat de kracht is van “NEE”. Welke werkelijke JA gaat er schuil achter die “NEE”?

Ik deel de inzichten van mijzelf en in de teams waarmee ik werk via Blogs en Vlogs. En stel steeds de vraag: “Hoe creëren we verbinding met behoud van onze vrijheid en welke rol speelt “NEE” hierin?!” Wat doe jij met je eigen “NEE” of die van anderen? Duw je het weg? Geef je het aandacht?

Deze inzichten zijn geschikt voor mensen die het beste uit zichzelf én de mensen om zich heen naar boven wilt halen. Wil jij 1x per maand die blogs en vlogs ontvangen voor jou en je team, vul dan je gegevens in…

Directeuren, teamleiders en docenten die NEE horen van hun mensen hebben de afgelopen jaren bij mij trainingen gevolgd. Overal ging het over de vraag: die ander zegt “NEE”, hoe krijg ik hem/ haar toch mee?! 

Maar is die “NEE” werkelijk zo erg? Moet die omgebogen worden? Hoe vaak zeg jij zelf “NEE”?

We labelen “NEE” nu vaak als Kinderachtig! NEE, ik wil niet!! NEE dat doe ik niet! Ik voorvoel dat die “NEE” zoveel meer diepgang heeft dan we voor mogelijk houden. Dat “NEE” het begin is van eigen regie pakken. En dat is waar iedereen naar op zoek lijkt te zijn! We willen resultaat verantwoordelijke teams, gedeelde verantwoordelijkheid, elkaars talenten benutten, agile werken… maar hoe dan?

Ingesmak.com

Inspireer mij

Ingesmak.com
Scroll naar top