Check-in Wave

Deze tijd kent ongekende uitdagingen, juist ook voor HBO docenten en het onderwijs.

De lessen gaan door, al een jaar online, maar het fysieke contact en alle informatie die dit oplevert, over hoe het met de studenten gaat, is weggevallen. Veel studenten hebben het sociaal-emotioneel zwaar, voelen zich eenzaam of depressief, terwijl anderen opbloeien thuis, bij hun ouders of op hun kamer en genieten van de eigen ruimte.

 • Hoe creëer je online verbinding met je studenten?
 • Hoe houd jij jezelf staande?
 • Hoe creëer je een gevoel van verbinding met collega’s?
 • Hoe blijf je leren en zet je aan tot leren?

Hoewel omringt door mensen, kan het docentschap een eenzaam beroep zijn. Dit wordt nu uitvergroot doordat je lesgeeft vanuit huis en geen moment meer hebt bij het koffiezet apparaat. Dit kan stress met zich meebrengen, tegelijk ontstaat er creatieve energie om nieuwe manieren van lesgeven te ontdekken.

Echte verbinding is ook online mogelijk!

Er bestaat een manier om online echte verbinding te creëren! Vanuit de filosofie van Lewis Deep Democracy introduceren wij je graag de Check-in Wave*. De Check-in is een eenvoudige methode om contact te maken en je te verbinden met mensen en thema’s die spelen. De check-in kan in veel verschillende variaties worden toegepast.

Wat kun je ermee?

Verhoog de kwaliteit van je lessen:

 • Meer interactie in je les;
 • Faciliteer dat studenten met meer aandacht deelnemen aan je les;
 • Minder actieve studenten meer betrekken;
 • Kwetsbare, minder zichtbare studenten een stem geven;
 • Verhoog je werkplezier als docent door weer meer verbinding te ervaren met je studenten;
 • Extra geschikt voor SLB-lessen, stage intervisie begeleiding, vaardigheidslessen, langstudeerders, studenten in eindfase van opleiding.

Wat bieden we?

Speciaal voor HBO docenten bieden we deze ONLINE training. Leer de kracht van de Check-in toe te passen.

 • Eerste sessie = GRATIS! ERVAAR of het iets voor je is.
 • 5 sessies van 1 uur, gereduceerd tarief € 195,-
 • Programma bestaat uit: Ervaren, theorie, zelf oefenen, samenvatten van rollen in de groep, reflecteren, toepassen variaties van check-in;
 • Je krijgt een manual en ondersteunend materiaal waarmee je ZELF de check-in kan begeleiden.

Anna Kanneworff is HBO docent (Toegepaste Psychologie, Hogeschool Leiden) en Zelfstandig trainer/ procesbegeleider.
www.diversity-matters.nl

Ingesmak.com - Ik creëer verbinding in organisaties.

Inge Smak-Hemmes is zelfstandig teamcoach voor onderwijs, zorg en MKB teams.

Beide zijn wij ervaren opleiders in Deep Democracy en willen wij van betekenis zijn; voor andere HBO docenten en de jongvolwassenen die jullie onderwijzen.

*Check-in WAVE ~ Samen maken we met een rimpeling een grote golf~

We doen mee aan de internationale LDD (Lewis Deep Democracy) Check-in Wave, omdat wij iedereen goede gesprekken, echt contact en verbinding met elkaar gunnen in een tijd waarin dit door velen zo wordt gemist.

Hoe meer HBO docenten meedoen, hoe meer de kleine rimpelingen van individuele acties, tezamen een grote golf van wereldwijde verbinding veroorzaken in het onderwijs. Hopelijk komen we sterker uit deze crisis dan dat we erin gingen. We bieden je deze training daarom aan tegen kostprijs.

Geen tijd? Toch doen! omdat ....

Inschrijven

Introductie
Training

De eerste sessie is gratis om te ervaren of het iets voor je is!

Persoonsgegevens
Afronding

Kosten: Je investeert tijd

Na verzenden van dit inschrijfformulier, gaan de wettelijke 14 dagen bedenktijd in (waarbinnen je kosteloos van gedachten kunt veranderen) en krijg je van ons een bevestigingsmail voor de deelname aan de gewenste training. Annuleren kan kosteloos tot 20 werkdagen voorafgaand aan de eerste trainingsdatum, hierna wordt 50% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht. Bij annuleren tot één week van te voren wordt 100% van de totale trainingsprijs in rekening gebracht.

Scroll naar top